Ce este colagen hidrolizat și cum ne ajută?

Ce este colagen hidrolizat și cum ne ajută?

Ce este hidroliza? Peptide? Colagen? Nu vă faceți griji, nu vom fi testați în chimie sau biologie. Vă vom ajuta să alegeți ce colagen să cumpărați atunci când căutați cel mai bun aliat pentru o formă excelentă și o sănătate bună.

Colagenul este un combustibil pentru tinerețe și sănătate

Colagenul reprezintă 30% din totalul proteinelor din corpul nostru. Se acumulează și apoi scade după vârsta de 25 de ani. Pentru a menține procesul de îmbătrânire, pentru a păstra pielea, articulațiile și oasele sănătoase, părul strălucitor, este important să ne asigurăm că organismul nostru îl produce prin administrarea de colagen și prin suplimente alimentare. Colagenul de vită este cel mai frecvent , iar cel procesat prin hidroliză înmulțește impactul proteinei valoroase.

Hidrolizat de colagen este mai bine absorbit. De ce?

Colagenul hidrolizat din cartilaj și os animal (tip 1 - unul dintre cele mai frecvente în corpul uman) este extras din proteina gelatinei prin hidroliză. În el, prin demineralizare, extracția colagenului din gelatină, hidroliza enzimatică, schimbul de ioni, filtrare, evaporare, sterilizare și în final uscare, lanțurile de aminoacizi sunt scurtate, astfel încât acestea să fie reduse la compuși peptidici mai scurți într-o formă mult mai bine digerabilă pentru corpul. Rezultatul - hidrolizat de colagen sau așa-numitul „peptidele de colagen” conțin 18 aminoacizi, dintre care 9 sunt esențiali, precum glicina, prolina și hidroxiprolina. În timpul hidrolizei, concentrația lor crește, proteina se dizolvă mai ușor în apă sau în alte băuturi calde sau reci, nu are miros și gust și este absorbită mai rapid de sistemul circulator și de piele.

Beneficiile sunt multiplicate

Există mai multe beneficii dovedite științific ale proteinei valoroase:

Rezultatele unui studiu efectuat pe 114 femei care au luat hidrolizat de colagen timp de 8 săptămâni au arătat o reducere semnificativă a ridurilor din jurul ochilor și o creștere a elasticității pielii. Dar experții avertizează că utilizarea produselor cosmetice care conțin colagen poate crea așteptări nerealiste și, prin urmare, aportul direct de colagen are mai multe avantaje.

Pentru oase și articulații sănătoase: există mai mult de 60 de studii privind eficacitatea colagenului hidrolizat în combaterea osteoartritei și a osteoporozei. Este recomandat pentru utilizarea pe termen lung, în special pentru femeile în menopauză și postmenopauză. Datele dintr-un studiu realizat pe 51 de femei în postmenopauză diagnosticate cu osteopenie (densitate osoasă redusă) arată că aportul de proteine, împreună cu suplimentele alimentare bogate în calciu și vitamina D, întăresc oasele. După 6 luni de administrare a 10 grame de hidrolizat de la 250 de pacienți cu osteoartrita genunchiului, rezultatele sunt mai mult decât pozitive - o îmbunătățire semnificativă a stării lor și reducerea durerii, scrie https://www.verywellhealth.com.

Pentru tratamentul rănilor și al leziunilor: Dr. Lili Mils, o purtătoare de cuvânt a Academiei Britanice de Nutriție și Dietetică, spune că oamenii iau hidrolizat pentru a atinge anumite obiective, dar corpul are propriile priorități și dacă este vindecarea rănilor sau traume, atunci țintești proteina valoroasă pentru asta. "Este posibil să luăm colagen pentru o piele mai radiantă, dar odată ce corpul nostru îl absoarbe, acesta devine parte dintr-o serie de aminoacizi care sunt folosiți acolo unde sunt necesari."

Gustos și util

Fără îndoială, unul dintre avantajele hidrolizei este că este sub formă de pulbere, nu are gust sau miros, se dizolvă ușor în apă, cafea sau ceai. De asemenea, este disponibil cu diferite arome, așa că îl puteți combina cu smoothie-ul dvs. dimineața sau îl puteți adăuga la o rețetă de tort, de exemplu. CoffeeGena - cafeaua cu colagen hidrolizat este o trezire sau o încurajare minunată, nu? În acest fel, proteina valoroasă devine parte a dietei noastre sănătoase și întrebarea: „Ce colagen ar trebui să beau?” Devine: „Care este cel mai bun colagen de pe piață?”.