Util

Cum se testează uleiul de ficat de cod extravirgin Rosita?

Rezultatele testelor fiecărui lot efectuate de laboratoarele EUROFINS și BDS pot fi văzute aici: www.rositarealfoods.com Rosita ia testele foarte precis și folosește un număr de institute europene de vârf pentru a-și testa produsele (în Europa are o politică foarte strictă în acest sens), inclusiv Institutul de acvacultură, o instituție de cercetare în domeniul acvaculturii, recunoscută la nivel internațional, cu sediul în cadrul Universității din Stirling, Scoția, precum și o serie de laboratoare și instituții norvegiene independente cu experiență imersa în materii prime marine și produse. Uleiurile de pește Rosita sunt testate pentru a detecta poluanții organici persistenți, inclusiv pesticide (cum este DTT), substanțe chimice industriale (cum ar fi bifenilii policlorurați (PCB) și subprodusele obținute neintenționat din procesele de producție (cum ar fi dioxinele și furanii). Uleiurile sunt, de asemenea, testate pentru metale grele și contaminarea microbiologică. Rezultatele testelor sunt conforme cu cerințele și reglementările stricte ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind poluanții de mediu. Fiordurile adânci din nordul Norvegiei sunt unele dintre cele mai curate și mai nepoluate ape oceanice din lume.Uleiurile Rosița sunt, de asemenea, analizate de universități și cercetători legați de guvern, dintre care unii sunt implicați în monitorizarea calității uleiurilor de pește în general. În plus, uleiurile companiei sunt utilizate în prezent în cercetare la universități europene de top.

Cum pot ști consumatorii dacă uleiul din ficat de cod este rânced sau nu? Există o modificare a mirosului, culorii sau texturii?

Ai încredere în simțurile tale. Uleiul rânced are un gust și miros neplăcut. Cu siguranță lasă o „senzație de zgârietură” în partea din spate a gâtului. În plus, râncenia poate provoca tulburări gastro-intestinale, ceea ce poate duce la tulburări digestive pentru o perioadă mai lungă de timp. Uleiul rânced are un aspect mai închis la culoare, ceea ce reprezintă un alt semn distinctiv. Pana la urma, simțurile Dvs. va spun că uleiul de pește este de calitate slabă și nu ar trebui să îl luati.

lei
240,00
 
lei

Cum se păstrează uleiul extravirgin de cod Rosita?

Depozitarea corectă este extrem de importantă pentru a păstra proprietățile nutriționale ale uleiului. Lumina și căldura accelerează rata de oxidare. Când utilizați produsul, păstrați-l departe de sursele directe de căldură și de lumina soarelui. Impediat dupa ce cumpărați uleiul, puneți-l în frigider dacă doriti să-l consumați relativ in curând. Pentru o perioadă mai lungă de consum, sticlele nedeschise pot fi depozitate într-un congelator pentru a prelungi durata de valabilitate și proprietățile nutriționale bune ale produsului. Odată ce ați deschis sticla, consumați uleiul în termen de 2-3 luni. În general, depozitați produsul într-un loc întunecat și frig. Când este depozitat la frigider sau congelator, lichidul poate se ingroasa, dar acest lucru nu ar trebui să vă deranjeze. Doar agitați sticla ușor înainte de utilizare.

Dr. Nikola de la familia Rosita pentru vitamina A, vitamina D și ulei de pește de cod EVCLO

În general, aportul excesiv de vitamina A ar putea crea probleme. Aceste probleme sunt mai susceptibile să apară atunci când sunt luate în forma sa sintetică. Deși există un risc de probleme și acceptarea acesteia în formele sale naturale, acesta este semnificativ mai mic. Uleiul de pește de cod nu prezintă un astfel de pericol. Alimentele care conțin vitamina A sunt împărțite în 3 tipuri: conțin cantități mari, scăzute și medii de vitamină. Adevărat, uleiul de ficat de cod nerafinat se încadrează în categoria care conține o cantitate medie de vitamina A. În plus, uleiul de pește de cod este un aliment nerafinat și conține vitamina D3 naturală, iar raportul dintre cele două vitamine s-a dovedit sa este esențial pentru acțiunea lor. Uleiul de pește de cod este asociat cu un conținut de vitamina A toxic deoarece uleiurile care au fost supuse testelor de toxicitate în trecut au fost prelucrate. La rândul său, acest lucru a necesitat adăugarea de vitamine sintetice pentru a restabili cantitățile pierdute în timpul procesării. Atunci când vitaminele sunt adăugate artificial la ulei, acesta supără echilibrul în raportul lor și reduce efectul benefic al acestora. Uleiul de pește de cod Rosita nu conține vitamine sintetice.